Мені 72 роки. Коли почалась війна, ми ховалися п'ять місяців у нас в домі. Ми недалеко живемо від залізничної дороги, в нашому будинку бомбосховище є. Запущене, звичайно. Ми там вичистили, що могли. Там і ночували. А вже був серпень: і дощі ціле літо, пліснява, і підвальні блохи. Тому ми звідти пішли і більше не верталися. Сиділи в себе вдома на другому поверсі. Страшно, звичайно, було. 

У нас вісім місяців світла і води не було. Наші старалися, ремонти робили: і воду, і світло. Тільки зроблять - одразу бомблять. Нам водоканал розвозив бочки. У мене «кравчучка», чотири баклажки - так і возила воду. Дощ йшов, збирали воду. 

Ночували у підвалі. Я там хоч не одна була: посидимо, поспілкуємось, так час і проходить у підвалі. Там холодно було, там вже було постелено, намощено, ми тепло одягалися. Ну, дуже боялися. Постійно над головою літало, і ми спасалися. Слава Богу, поки що спаслися. Дай Бог, щоб не повторилось нічого. Ми тільки почали заспокоюватися, як на пасхальну ніч знову ракети полетіли. Ну якось виживаємо, якось пристосувалися.

Сиділи ми у дворі, а чотири чоловіки пішли у середній під'їзд, і упала міна - вона ж беззвучна, потім як гахнула - повилітали вікна в цьому домі. Там пошкодило ногу одній жінці. 

Багато чого було. Дуже багато людей постраждало, руйнувань дуже багато - по вулицях, по дворах, птахофабриці, центр зайнятості, обленерго - скрізь вони гатили. Попадали і в приватні будинки. Багато руйнувань: школа, гімназія, дитячий садок.

Сіл багато біля нас постраждало - ракети ж літали, прильоти були. Партизанське село розбили взагалі, ми це бачили. 

Дали нам допомогу грошову, а тут ми не могли отримати, бо Ощадбанк не справлявся. А взагалі люди звертаються, у кого будинок чи квартира постраждала. До них приїжджають, складають акт і допомагають по можливості і грошима і матеріалами. Сину теж допомогли - у нього біля будинку теж міна вибухнула, пошкодила шифер, так люди допомагали. 

Якби отой, зник, що затіяв цю війну, може, вона б і скоріше закінчилася. Нам хочеться, щоб сьогодні вона закінчилася. Молимось, просимо.