Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Іван Геннадійович

«Доведеться починати життя заново»

переглядів: 144

Івану вдалося виїхати з Маріуполя та вивезти свою сім’ю. Чоловік сподівається на якнайшвидше визволення всієї України, та вірить у можливість повернення у Донецьку область, щоб почати відбудовувати її.

Я мешкав у Маріуполі, правоохоронець, з початку війни передислокувався на іншу територію. Близькі родичі, на щастя, не постраждали, наразі проживають в західних областях, серед втрат – лише майнові.

Негативні емоції та погана атмосфера – таким запам’ятався перший день війни. Вибухи були чутні в Маріуполі. Що ще сказати… Більше нічого і не скажеш, життя тепер починаєш заново. Я родом з Донецька, у 2014 році перебував у Києві, навчався.

Найскладніше прийняти той факт, що все, що в тебе було – втрачене.

Труднощів у мене та дружини не виникло, виїжджали на транспорті знайомих. Проблеми були у мами і сестри, які вирішили залишитися у місті. Потрібно було знайти людей, які б змогли їх вивезти. А тоді не було пального. Але десь під кінець березня вдалося їх забрати.

Важко сказати, коли закінчиться війна. Хотілось би якнайшвидше, але ми розуміємо, що це може затягнутися на місяці. А потім якось потрібно облаштовуватися на вільній території. У майбутньому, сподіваємося, що буде звільнена вся Україна. Тоді можна буде переїхати до Донецької області, і почати її відбудовувати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій