Моє минуле я називаю «до війни»… Для нашої сім'ї, яка втратила все, існування розділилося на до і після. І тільки підтримка інших людей допомагає нам не опускати руки.

На початку липня 2014 року Карлівка опинилася під перехресним вогнем – Карлівське водосховище і фільтрувальна станція були стратегічно дуже важливі. До нас, на дах будинку, долітали осколки мін, і не раз. А ми там жили з дітьми та літніми батьками.

 Ми сиділи в підвалі й молилися, щоб у будинок не влучили. Від кожного пострілу тремтіли стіни. Найгірше обстріл переносили діти. Наша п'ятирічна дочка досі здригається під час різких звуків і боїться чоловіків у зеленому одязі.

 Довго так тривати не могло. Коли настало тимчасове затишшя, ми прорвалися в Донецьк до родичів. Можна сказати, це врятувало нам життя. За кілька днів ми дізналися, що нашого будинку більше немає – друг дивився сюжет про Карлівку в інтернеті та впізнав у безформній купі руїн наш будинок.

 У нас був справжній шок: просторий будинок із чотирма кімнатами був збудований 40 років тому. У ньому народилося і виросло не одне покоління. Справжній центр світотворення! Як уявити, що він зруйнований? Що повертатися тепер уже нікуди?

 У липні 2014-го я сам зміг вибратися до Карлівки й побачив те, що нікому не побажаю побачити. Потужний вибух за прямого влучання залишив від будівлі лише купи сміття й основи стін. Усередині будинку все згоріло – меблі, речі… У нас нічого не залишилося, адже ми тікали мало не в хатніх капцях.

 Для відновлення зруйнованого житла потрібно було чимало фінансів. Завдяки друзям і родичам нам вдалося вибудувати стіни та встановити крокви. Але поки не почалися дощі, необхідно було терміново покрити дах (інакше від вологи міг зіпсуватися будівельний розчин). Тільки от грошей на це просто не було. Ми звернулися до Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова – і нам допомогли грошима!

 Відновити весь будинок до зими нереально. Тому поспішаємо зробити хоча б дах. Гроші вже надійшли на рахунок, і ми замовили покрівельні матеріали. Може, ще встигнемо вставити вікна. Хочу сказати величезне дякую всім, хто нам допомагав!