Максименко Дар'я

8 клас, Смілянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10

Вчителька, що надихнула на написання – Жоголєва Вікторія Володимирівна

Моя Україна майбутнього

Війна ввірвалася у наше життя несподівано. Українцям довелося подолати важкий і відповідальний шлях у боротьбі за свою незалежність, право на існування та збереження етнічних цінностей, Які передавали наші пращури від покоління до покоління.

Із самого дитинства я частенько замислювалася над своїм майбутнім, яке нерозривно пов’язане з моєю Батьківщиною. Я бачу його цікавим, веселим, наповненим безліччю вражень і знайомств з невідомим мені світом: новими друзями, захопленнями, мріями, мандрівками.

«Режисери і сценаристи» з небес розпланували все по-іншому. Чи то пожартувала її величність ДОЛЯ? Діти подорослішали однієї миті, а батьки постаріли і посивіли на очах. Лише тепер ми сповна змогли оцінити те, що мали і не цінували: спокій, мир, дитинство, плани на майбутнє.

Ми всі чекаємо Перемоги. Однієї Перемоги для кожного, однієї Перемоги на всіх, однієї Перемоги для тих, хто загинув чи очікує появи на світ близького майбутнього. Однієї-єдиної Перемоги, яка буде запорукою існування України у майбутньому: сильної, хороброї, патріотичної та незламної держави, головним скарбом якої були б люди.

Саме люди, а не гроші, золото чи інші природні та матеріальні багатства, адже головним скарбом будь-якої розвинутої та процвітаючої країни є люди. Тому, Україна майбутнього це і є, на мою думку, країна, де цінуватимуть, поважатимуть і оберігатимуть кожну людину, яка є клітинкою всього організму нашої Батьківщини вцілому.

Якщо будь –якими частинками організму чи клітинами певного органу знехтувати, то весь організм може втратити свою функціональність чи припини життєдіяльність.

Коли я переглядаю художні фільми чи документальні телепередачі, ми всі більш-менш однаково уявляли собі майбутнє нашої країни. Не важливо, що саме нас дивувало найбільше: космічний політ до інших планет, нові зв’язки телекомунікації чи засобів зв’язку, можливості штучного інтелекту, розробка нових вакцин, відкриття археологів чи розкриття таємниці виникнення Всесвіту. Важливо те, що у майбутньому не буде і натяків на війну. Для усіх українців країна майбутнього – це спокій, посмішка на устах і впевненість у щасливому завтрашньому дні.

Україна майбутнього – це беззаперечно сильна і незламна країна, які ми будуємо вже сьогодні, пишучи нову сторінку в її історії.