Серюженко Катерина, учениця 10 класу Комунального закладу "Дворічнокутянський ліцей"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Артюх Євген Борисович

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Незламна, чарівна, квітуча, неповторна, незалежна – усі ці епітети з упевненістю можна використати, якщо говорити про нашу рідну Україну. Кожен, хто живе в цій країні, з гордістю називає себе українцем. Наша Батьківщина має дуже цікаву історію. Я вважаю, що знати її повинен кожен, оскільки це є важливим для збереження культурної спадщини.

Все своє життя я пишаюся тим, що можу називати себе українкою, вивчаю історію рідного краю, бо Україна – прекрасна місцевість із неймовірною природою та щирим народом, який цінує землі своєї країни та береже їх як зіницю ока.

Українці споконвіку відстоювали честь своєї держави, її свободу. Навіть зараз, коли в нашій країні повномасштабна війна, визначальну роль має народ, який всіма силами боронить рідний край: багато людей віддають свої життя, захищаючи його і прагнучи зберегти свободу нації.

Саме український народ впевнено можна назвати відданим власній державі.

Тоді в чому ж така сила української нації? І чому українці мають незламний дух? З давніх-давен їм були притаманні такі риси, як працелюбність, гостинність, доброта, щирість і патріотизм. Вони поважають усіх людей і в будь-який час здатні надати ближньому допомогу. Ця нація тяжіє до прекрасного і духовного, що спрадавна властиво для неї. Український народ має патріотичні почуття до рідної землі.

У тяжкі часи люди підтримують свою державу усіма можливими способами. Незламний дух українців полягає в тому, що в їх серцях закладено любов до Вітчизни та бажання оберігати її.

Через свою цілеспрямованість вони неодмінно досягають своїх найбажаніших цілей, чим і покращують свій рідний край. Україна має безліч мальовничих куточків: таємничі гори Карпати, могутні річки Дніпро та Дністер, безмежні поля та долини, густі ліси, чарівні озера. Ці прекрасні об’єкти є неабияким джерелом сили української нації. Нині, за часів повномасштабної війни, наш незламний дух допомагає нам вистояти в цій тяжкій боротьбі за свободу народу та рідні території.

Безумовно, ця подія вплинула на життя великої кількості людей, сколихнула весь світ і додала українцям впевненості у власних силах.

Незламні, ми намагаємося витіснити ворогів із нашої землі. Наші воїни мужньо оберігають території та життя мільйонів людей. Зараз про силу нашої нації знає чи не весь світ. Через відданість своїй країні навіть наймолодші її жителі допомагають тримати оборону.

Діти, чиє дитинство вкрали вороги, своїми вчинками морально підтримують Батьківщину.

Особисто я заради перемоги намагаюся докладати всі можливі зусилля. Майже із самого початку війни я разом зі своєю родиною створювала окопні свічки для наших військових, а також, за можливості, ми допомагаємо їм коштами. Попри свою витривалість наш народ потребує підтримки.

Тому свої емоції та біль я деколи виражаю у власних віршах, які дають змогу зрозуміти людям, що здаватися ми не можемо та будемо йти до кінця.

Підсумовуючи, зазначу, що бути українкою – це дійсно суперсила, бо ця нація завжди прагне волі та завдяки своїм рисам неодмінно отримує бажане. Українці – непереможний народ!