У селі Посад-Покровському на Херсонщині не вціліло жодного із 940 будинків. Місцеві кажуть: вони не були під загарбниками, але тут проходив «нуль», лінія фронту, і росіяни, обстрілюючи їхні хати, клуб та школу, намагалися стерти село з лиця землі. Люди по кілька тижнів сиділи в погребах, не виходячи на вулицю, – без хліба й ліків, з малими дітьми й літніми батьками. Кілька людей загинули. Матеріал Радіо Свобода.

Де зимуватиме – жінка поки не знає

Катерина Шарлаїмова

Жителька села Катерина Шарлаїмова у березні минулого року була в Посад-Покровському. Разом із сином жили в погребі. Її будинок не вцілів. Де зимуватиме – жінка поки не знає.

«Вся хата моя розбомблена, відновити ніяк. Будуть зносити», – Катерина Шарлаїмова.

«Посипався погріб, іскри. Кажу: «Колько, давай вилазити, бо нас засипле, ніхто і знати про нас не буде». Потім дві-три ночі в клубі ночували. А потім приїхали волонтери, нас забрали. Вся хата моя розбомблена, відновити ніяк. Будуть зносити. Живемо у знайомих, теж тече, як зимувати будемо – не знаємо», – говорить жінка.

Будинок культури став руїнами

У Посад-Покровському після обстрілів російської армії зруйновано або пошкоджено всі 940 хат. Залишилися руїни від школи, дитсадка та інших закладів.

Де зимуватиме – жінка поки не знає

Будинок культури відновленню не підлягає. Село Посад-Покровське на Херсонщині, липень 2023 року

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.