Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Матвієнко

"Де похована Наталія – рідні не знають"

переглядів: 44

Життя 39-річної Наталії Матвієнко відібрав обстріл Маріуполя 20 березня 2022 року. Близько 17.00 у її будинок на вулиці Тесленка прилетів снаряд. Поряд був син Наталії, дев'ятирічний Ілля, який отримав тяжкі травми.

Де похована Наталія – рідні не знають

«Уламки снаряда влучили моїй доньці у голову, внаслідок чого вона померла. Іллі відірвало ліве стегно, а у правому – застряг великий осколок. Сусідка поховала Наталю у дворі. Життя Іллі врятували. У нього досі залишаються дрібні осколки», – розповіла Олена, мама загиблої.

Наталія Матвієнко народилась і жила у Маріуполі на Донеччині. Навчалася у школі №39. До 2014-го працювала на ринку продавчинею. Потім займалася домашнім господарством, виховувала дітей. Шила зі старого одягу сумки.

«Не завжди життя Наталії складалося так, як вона хотіла, зокрема – особисте життя... Донька була гарною, працьовитою. Доброю, щирою, веселою. Люблячою мамою. Я не бачила її мертвою, тому, хоч голова розуміє, та серце не приймає цього», – додала Олена Матвієнко.

Де похована Наталія – рідні не знають. У неї залишилися мама Олена і сини Артем та Ілля.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій