Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Федорова

«Був обстріл 15 годин, внучка злякалася та впала з п'ятого поверху»

переглядів: 1072

Моя п'ятирічна внучка Софія постраждала під час обстрілу міста – випала з вікна п'ятого поверху й вижила просто дивом. У неї було багато складних переломів, лікування триває ось уже два роки.

Того дня дорослі відлучилися на пару хвилин, залишили дитину за столом. А був обстріл, він тривав 15 годин. Було дуже страшно, дуже шумно, світла не було. І Софія в паніці залізла на стільчик, потім на стіл… Коли я кинулася, її вже в кімнаті не було. А внизу в нас суцільний асфальт.

Вона впала з 15-метрової висоти. І весь час була притомна, я її тримала на руках, а сусіди безрезультатно намагалися викликати швидку.

Травми були страшні: перелом стегна, нога – відкритий перелом, рука – у двох місцях перелом. Повз нас проїжджали волонтери-медики, вони відвезли Софію до найближчої лікарні.

Через травми внучка частково втратила зір, поки насилу розмовляє. Складні переломи зросталися більш ніж рік.

Зараз Софія боїться підходити до вікна, висота жахає її. У нас у квартирі вікна тепер постійно зачинені, і на балкон ми її теж не пускаємо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій