Науменко Аліна, 8 клас
Новопідгороднянська гімназія Межівської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: : Левковець І.П.

Чому бути українцем - це моя суперсила?

Новопідгородне - 2023

Я народилася в Україні, в маленькому селі на сході країни. Моя сім'я звичайна, як і багато інших українських сімей. Ми живемо в скромному домі, батьки працюють, щоб забезпечити нам гідне життя.

Я завжди знала, що я українка. Мої рідні говорять зі мною українською мовою, вчать шанувати нашу історію та культуру. Я люблю свою країну і пишаюся тим, що я українка.

Але коли я підросла, почала розуміти, що бути українкою - це не завжди легко. Україна - це країна, яка постійно переживає конфлікти. Ми були під владою росії, потім стали незалежними, а далі знову ввійшли до складу Радянського Союзу.

Я бачила, як мої співвітчизники страждають від війни. Я чула історії про людей, які були вбиті, поранені або змушені покинути свої домівки. Я розуміла, що бути українкою - це означає бути готовою до боротьби за свою країну.

Я також усвідомила, що бути українкою - це означає бути частиною великої спільноти. Ми - народ, який має свою унікальну культуру та історію. Ми - народ, який захищає свою землю та свою свободу.

Я горджуся тим, що я українка. Знаю, що моя країна - це країна з великим майбутнім. Вірю, що ми переможемо будь-які труднощі і побудуємо щасливе та світле майбутнє для себе та своїх дітей. Я допомагаю своїй країні тим,що добре вчуся , щоб бути хорошим спеціалістом у своїй справі і піднімати рівень економіки. . Мені треба гарно вчитися , щоб у подальшому я змогла примножувати свої успіхи у рідній країні. Я намагаюся брати активну участь у справах класу, гімназії ,села . Ніхто не знає, як повернеться доля , можливо, коли я здобуду вищу освіту і життя покличе працювати на благо своєї держави , від моїх рішень буде залежати чиясь доля.

Тому я виховую у собі високі моральні якості, що їх віками плекав український народ. Це чесність , порядність, любов до рідного краю, Батьківщини. Я хочу сказати , що бути українцем - це дуже відповідально. Бути українцем - це стан душі. Я українка , бо люблю Україну. Із задоволенням читаю твори українських письменників , поетів та прозаїків, люблю носити вишиванку, обожнюю українську музику, люблю мальовничу українську природу, а ще - український борщ та сало. У нашій країні зараз дуже нелегка ситуація , мені боляче , що ця проклята війна торкнулася моєї землі.

Мир для мене сьогодні – перш за все – наша Перемога над країною - агресоркою, перемога добра над злом, перемога справедливості і правди над брехнею. Коли всі мої рідні поряд зі мною, тоді я можу мріяти про майбутнє і власний розвиток у своїй вільній та незалежній країні . Я пишаюся тим, що я українка і наш український народ для всього світу є символом незламності.

Моя суперсила - це те, що я українка. Цей факт визначає все моє життя. Він визначає мою мову, мою культуру, мою історію. Він визначає моє майбутнє.

Я знаю, що моя дорога не завжди буде легкою. Але також знаю, що віра в Україну робить мене сильною та стійкою. Вона дає мені відчуття приналежності до чогось більшого, ніж я сама.

Я пишаюся тим, що я українка. Я знаю, що це моя суперсила.