Мельничук Тетяна, вчитель
Гімназія №1 ім. Т.Г. Шевченка м. Бердичева

Моя Україна майбутнього

Боже великий, єдиний, нам Україну храни!
Олександр Кониський

Якою буде Україна в майбутньому, залежить від кожного з нас. Вона буде такою, якою ми її створимо, скільки зусиль докладемо, щоб всенародне благо стало дійсністю.

До майбутнього ми йдемо, озираючись на минуле. Як давно були написані слова Олександром Кониським і як актуально вони звучать сьогодні. Знаю, що між ними і мною над нашою знедоленою землею пролетіли віхи історії, які принесли народу революції і війни, голод і репресії. Вороги піднімали мою державу на хрест, розпинали її на Голгофі, винищували кращих синів, а вона раз у раз воскресала. І сьогодні у найважчі для моєї країни часи я хочу вірити у майбутнє, як вірили у будущину Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Василь Стус. Моя країна довела усьому світові, що є тією силою, яка об`єднала у собі широкі верстви українських громадян -далекоглядних, свідомих, сильних духом, які ціною власного життя боронять рідну землю, своє право на гідне життя, не маючи належного озброєння та захисту.

Якою я бачу Україну в майбутньому? Звісно, щасливою. Країною радісного дитинства і гідної старості, країною широких можливостей, країною свідомих і вдячних людей. Україна – молода нація, яка здатна відновити, відбудувати, відродити. Наші свіжі погляди - основа майбутнього країни, ніхто і ніколи не зможе задушити і знищити ту енергію та жагу до гідного життя, яку дарував нам Господь. Лише спільними зусиллями й однією метою ми досягнемо бажаного: відбудуємо зруйновані будинки, відновимо інфраструктуру, відремонтуємо дороги , заквітчаємо рясними садам міста та села.

Моя держава стане найпопулярнішою безпечною європейською країною з національними цінностями і традиціями. А ще Україна стане озброєною, захищеною державою. Вона не залежатиме від постачання західної зброї, оскільки виробництво власної суттєво покращиться. Запанує мир, який подарує можливість мріяти та планувати своє майбутнє.

Звісно, залишаться і проблеми, одна з яких - повернення з-за кордону мільйонів вимушених переселенців. Високі темпи відбудови, великі іноземні інвестиції та допомога інших країн будуть створювати умови для швидкого кар’єрного зростання, що має бути привабливим для біженців і для діаспори. Люди, які пережили війну, можуть мати проблеми з психічним здоров'ям, потребувати психологічної допомоги та соціальної адаптації. Держава має піклуватися про тих, хто не може про себе подбати.

Раніше в інших країнах світу мене запитували , звідки я. На мою відповідь, що я з України, реакція у всіх була однакова: « Це ж росія, так?» Мені доводилося пояснювати, що Україна - незалежна держава, яка має свої символи і традиції, свою самобутню історію та мову. Зараз усе інакше. Вже сьогодні сотні тисяч жителів нашої планети плекають надію відвідати і побачити на власні очі цю дивовижну країну , яка перемагає всесвітнє зло, доводить біблійні істини: перемога не у масштабних територіях і ядерній зброї , а у єдності й святій любові до рідної землі. Я впевнена, що у майбутньому Україна стане могутньою і сильною, політично та економічно розвиненою державою, спроможною відстоювати свої особисті інтереси в будь-якій міжнародній сфері. Кожен громадянин буде мати гідні умови праці, отримуватиме достойну зарплату, матиме захист і якісну медичну допомогу. Людина не буде боятися, що в неї завтра можуть з'явитися проблеми, і вона не зможе їх вирішити, тому що буде захищена законами. Зникне назавжди хабарництво, корупція і казнокрадство. Всі злочини залишаться у минулому. Насправді наш народ щирий і цілеспрямований, але потрібно позбутися зрадників та внутрішніх ворогів, які псують життя українцям. Я бачу мирне небо над Україною, а людей ближчими одне до одного. Безумовно, збільшиться народжуваність і вік проживання. Люди будуть цінувати кожну мить свого життя та насолоджуватися нею у рідній країні, а не за її межами.

Моє бачення нового майбутнього України наповнює серце радістю й теплом. Віра, наполегливість та єдність допоможуть досягнути найвищої мети – щасливого життя у мирі, кращому за попередній. І я завжди із вдячністю буду звертатися до Всевишнього у молитві, промовляючи слова - обереги: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни!»