Маєр Данило, учень 10 класу Запорізької гімназії №45 Запорізької міської ради Запорізької області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Євтушенко Вікторія Валеріївна

Війна. Моя історія

Ранок 24 лютого 2022року. Ми прокинулись від стуку в двері. Це була сусідка. Вона мамі про щось повідомила. Мама зайшла до кімнати і сказала:  " Даня, прокидайся, почалась війна". Дуже швидко сон минув. Я відразу не повірив. Думав, що мама пожартувала. Я спочатку був розгублений, але страху не відчував. Мені здавалось, що все відбувається наче уві сні. Потім підійшов до вікна і побачив, як багато людей із валізами бігли кудись. Дехто із сусідів намагались вийхати на машинах.

Батьки почали панікувати. Мама почала збирати сумки. Спочатку не знали що робити, куди бігти. Бабуся із татом вирішили, що буде, то буде. Хоч було страшно і моторошно, але вирішили змиритися із ситуацією та не панікувати.

Ми нікуди не поїхали, а залишилися вдома. Батьки кожного дня ходили на роботу. Ми із бабусею сиділи вдома. Коли чули звуки сирени і вибухи, до укриття не ходили, а відразу бігли до ванни. Сиділи і  не знали, що може статися надалі.

Боялися кожного вибуху і думали, щоб снаряд не влучив у будинок. Спати лягали одягнені… Намагались допомагати один одному, підтримувати. Так минав день за днем…

Коли почалась війна, я відчув, що швидше виріс і став більш самостійним і дорослим. Коли почалося повномасштабне вторгнення, найстрашніше було -не знати, що буде далі. Війна сильно змінила моє життя, і життя моїх рідних. Раніше ми на вихідних, канікулах  їздили в село, до рідних. А як війна почалася, ми не разу не бачилися, томущо вони живуть в окупації. Це мене дуже засмучує. Я хвилююсь, і кожного дня думаю, як вони там.

Зараз, на жаль, ми звикли до звуків повітряних тривог, до вибухів. Мене заспокоює тільки те, що мої батьки поруч зі мною, живі та здорові. Я намагаюсь відволікатись від поганих думок. Ходжу на курси англійської мови, на бокс. Вечорами зустрічаюсь із друзями.

Я не знаю, що нас чекає найближчим часом, але точно знаю, що ми переможемо!  Правда на нашому боці! Вірю в сили ЗСУ!