Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Маркіян Свято

"Боронити країну від агресора можна ще й українською піснею"

переглядів: 149

«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Маркіян Свято

Викладач музично-теоретичних дисциплін Комунальног закладу Київської обласної ради «Стрітівський педагогічний фаховий коледж кобзарського мистецтва» 

Боронити країну від агресора можна ще й українською піснею

«Сьомий місяць у нашій країні триває повномасштабна війна росії проти України… Закінчився 2021/2022 навчальний рік, що увійде в історію своєю складністю, напруженістю, непередбачуваністю. Розпочався новий навчальний рік не менш простий.

Історія повторюється… Ще у середині 20 сторіччя українські кобзарі та лірники зазнали жорстоких репресій від радянської влади, яка хотіла знищити автентичну Україну. Народних музикантів ліквідовували лише за те, що вони виконували стародавні українські пісні і думи, пробуджували в українців історичну пам’ять та українських дух. Але всіх знищити не вдалося, і діти тих, які вижили захотіли відродити прадавні традиції.

За три роки до проголошення незалежності України, а саме 31 серпня 1989 року відкрили школу кобзарського мистецтва, нині це Комунальний заклад Київської обласної ради «Стрітівський педагогічний фаховий коледж кобзарського мистецтва». Аналогу такого закладу в Україні немає. На мою думку, боронити країну від агресора можна ще й українською піснею. Як писав, засновник школи Василь Литвин:

«В кожнім серці – слава всім героям,
Наша пісня – щит Добра і зброя.
Українці, ми ж таки родина,
І земля в нас рідна і єдина!»

Навчати якісно – запорука успіху! Завдяки адміністрації нашого закладу освіти, ми маємо вміло організований дистанційний процес з допомогою цифрових інструментів Google. Проводити заняття у Google Meet дуже зручно, адже викладач проводить знайомство з матеріалом таким чином, щоб здобувачі освіти максимально включалися у освітній процес.

Найціннішим досвідом у дистанційному процесі є досягнення перш за все живого спілкування зі студентами, яке полягає у відчутті «тут і зараз».

З практики занять з музичних дисциплін успішним було так зване спільне прослуховування музики, коли і викладач, і студенти за домовленістю відключалися від онлайн-заняття на певний фіксований час, і слухали один і той самий музичний твір, а потім продовжували обговорення прослуханого. Наші студенти люблять музичні онлайн-вікторини. Обов’язково під час використання подібних структурних елементів заняття проводимо аналогію з іншими видами мистецтва чи історією».

Маркіян Свято, викладач музично-теоретичних дисциплін Комунального закладу Київської обласної ради «Стрітівський педагогічний фаховий коледж кобзарського мистецтва»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій