Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Федорівна Федорченко

«Бомба впала на будинок - одразу п’ятдесят загиблих було»

переглядів: 65

Третього чи четвертого березня ми перейшли у підвал. Прожили там два тижні. Навіть на п’ятнадцять хвилин було не вийти – спочатку бомбили літаки, потім ще й артилерія додалася. Цілили вони в четверту школу – люди казали, що там бійці тероборони були.

У підвал люди понакупили різних продуктів: макаронів і всього іншого, але ті продукти не згодилися, бо не було електрики. Краще б вони консерви придбали.

Нам на п’ятому поверсі пробило дах, все заливало. Вікна побило, але в цілому наш будинок не постраждав – він знаходиться у провулку.

На Першотравневій вулиці бомба упала на будинок - одразу п’ятдесят загиблих. Там були і наші знайомі.

Зв’язок пропадав, було не додзвонитися. Тероборона ходила по підвалах і пропонувала, іноді переконувала людей евакуюватися. Нарешті ми дізнались, де буде евакуація – зібралися за двадцять хвилин і виїхали у Павлоград.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій