Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діма Гоменюк

«Найбільше я хотів вижити»

переглядів: 843

Батько Гоменюк Павло:

Найбільше я хотів вижити

Синові подобається на барабанах грати. Постійно займається. Я на концерти його ходжу, коли вони виступають. Мені дуже подобається, як він і співає, і грає.

Найбільше я хотів вижити

Я думав, що з моєю дитиною такого не станеться. У них тренінги були, пояснювали: «Не піднімай нічого, не треба». Але спрацювала дитяча цікавість.

Син Дмитро, 13 років:

Найбільше я хотів вижити

Я знайшов кулю, підібрав і пішов додому. Це було просто біля мого будинку. Чесно, не знаю, голова не думала, а руки робили. Не можу знайти відповідь. Нічого я толком не хотів з нею зробити.

Я пішов у гараж. Кулю засунув в лещата. Там був червоний наконечник, я його відкусив кусачками, і там була порожнеча. Я засовую туди дріт – і він здетонував. Був сильний удар, і в мене почало у вухах дуже сильно пищати, а болю я взагалі не відчував.

Найбільше я хотів вижити

Я дуже сильно злякався, побіг до хати за телефоном і до сусідки викликати швидку допомогу, тому що я сам був безсилий викликати. Перше, що я хотів найбільше, так це вижити.

Батько:
Я з роботи їхав. Заїхав до батьків. І сусід прибігає, каже: «Твоя дитина в крові». Я швидко на машину.

Мати Гоменюк Галина, 34 роки:

Найбільше я хотів вижити

Я була на роботі. Дзвінок, син каже: «Мамо, я вмираю». Ну, думаю, пожартував, думаю. «Що ти жартуєш?» - кажу. «Мамо, - чую по голосу, - Мамо, я вмираю». Чую, жінка біля нього там: «Викликайте швидку, викликайте швидку!»

Приїхали, бачу в сусідки на сходах, зігнувшись, весь у крові, кишка висить у нього. Шок у мене. І я розгубилася. Тут саме чоловік підлітає. Швидкої немає. Хвилин 15 минуло. Ми сина посадили у свою машину, дев’ятку, і в нашу поліклініку завезли. Там перша допомога. Він спати хотів дуже, я йому не давала. Очі закривав. Губи мочила йому, пити дуже хотів.

Батько:
Син міг і не вижити. Народився в сорочці. Дуже важко було і фізично, але особливо морально.

Мати:

Зателефонували мені з Фонду Ріната Леонідовича. Запропонували допомогу дитині. Спасибі Рінату Леонідовичу, що допоміг дитині моїй. Дорогі дуже ліки.

Батько:

Сума астрономічна! І дістати не всі ліки можна було одразу, тільки під замовлення, і то чекати треба було. Життя дитини від цього залежало. Фонд Ріната Ахметова зателефонував, і за списком, що треба, вони надали на наступний день ліки ці!

Мати:

Найважче – коли не давали синові шансів вижити. Коли нам лікарі говорили, що шансів ніяких не даємо. Зараз добре. Він одужав, підлікувався психологічно й морально. Шрами загоїлись у нього добре, втягнулися.

Син:
Потрібно любити життя і не вестися на дріб’язок, який може його легко згубити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Златоустівка 2018 2019 Відео Історії мирних діти 2018 поранені безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій