Навесні 2014 року почалися перебої в постачанні хліба і постріли далеко. Пам'ятаю, коли був ще в Первомайську, над Лисичанським НПЗ стояла заграва - горіли цистерни з паливом. Не знаю, з чим вони були, але вони всю ніч горіли і було видно кілометрів за тридцять.

Я зрозумів, що все змінилося ще в квітні-травні [2014 року]. Відчував, що настають якісь круті зміни.

Але що доведеться переселитися, не очікував. Я розведений, можна сказати, людина у віці. Мені було 44 роки, коли я зі своїм собакою переселився. Мені віддали старенький роздовбаний флігель, щоб я не оплачував, а охороняв.

Мені доводилося бачити військові дії, і не раз. Сидів неодноразово в підвалі. Після першого обстрілу сусідам, які теж сиділи в підвалі, в вентиляційне вікно (металеву трубу) потрапив уламок. Ні будинок, нічого не постраждало, але якось він потрапив саме в трубу. Сусід нам показував той уламок.

Десь 17 липня в Первомайську вже конкретні бомбардування були. Почали штурмувати місто.

31 серпня вже ні ліків, ні їжі, ні медичного обслуговування, нічого не було. Я заробив собі ішемічну хворобу серця другої стадії, переніс інфаркт. Це в 2018 році було.

У 2014 році був перший мікроінфаркт, але не було ліків. Мені пощастило, що в 2014 році був малесенький інфаркт і тривав недовго. Був у мене мопед, я сів на нього, занурив речі, мішок, собаку мордочкою назовні і виїхав на Тошківку. Там якраз не стріляли, чиста зона без обстрілів. Тоді у нас в Первомайську загинули люди, вони стояли за хлібом на ринку.

В принципі, війна вже закінчилася, зараз не стріляють, але у мене немає ні фінансової можливості повернутися додому, ні здоров'я.

Напевно, без гуманітарної допомоги ми б не вижили. Фонд Ріната Ахметова відіграв велику роль в цій справі. У мене багато знайомих інвалідів, і вони розповідали, які були продуктові набори хороші.

Хочу, щоб був мир і можна було провести нормальне лікування. Щоб міг полікувати артерію серця, про це і мрію.