Мовляв Іванна, учениця 8 класу Ясинуватської гімназії Пантаївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Вітковська Віра Вікторівна

Моя Україна майбутнього

 Живи, Україно, живи для краси,

 Для сили, для правди, для волі!..

Україна… Найкраща країна у світі. Рідна моєму серцю земля. Немає нічого милішого за неї. Безкраї степи, неозорі рівнини, родючі поля, квітучі сади, високі гори та глибокі річки… Як не любити таку країну, як не пишатися нею?

Україна – це край невимовної краси. Таким він був до 24 лютого 2023 року, коли нашу землю спаплюжила брудна нога ворога, який хотів поставити наш народ на коліна.

Другий рік країна зазнає багато такого лиха, яке буває тільки в найстрашніших казках. Ллється кров на українській землі. Скрізь гинуть чиїсь батьки, брати, сини, дідусі. Поряд з чоловіками пліч-о-пліч воюють жінки, берегині роду українського. Кожна людина робить все, щоб наблизити довгоочікуваний день, день Перемоги, перемоги добра над злом.

Зруйновані міста, знищені лікарні, школи, дитячі садочки. Багато людей, залишившись без даху над головою, змушені кидати свої обжиті місця та вирушати в невідомість. Але найстрашніше те, що Україна втрачає найкращих синів і дочок – цвіт нації. Це боляче, та ми віримо: настане день, і над нашою землею засяє сонце Перемоги.

Якою ж буде Україна в мирний час у майбутньому? Кажуть, майбутнього без минулого і теперішнього не буває. Тому, по-перше, разом відбудуємо  зруйновані ворогом міста і села, мости і переправи, будинки, школи, музеї, дитячі майданчики, зробимо їх набагато кращими, сучасними, на європейському рівні.

Людина багата не тільки матеріально, а й духовно. Головне, щоб українці стали щирішими, добрішими, поважали і любили рідний край, а Батьківщина відповідала їм взаємністю.

Важливо відновити українську природу: створити нові заповідники, сади, парки, сквери. Адже природа – це зелені легені країни, здоров’я майбутніх поколінь. Україна – це наша національна культура: колоритні вишиванки, різнокольорові стрічки, сучасна музика, театри. Ні в якому разі не можна цього втрачати, а навпаки, примножувати український дух.

Взагалі, майбутнього України не може бути без людей, які в ній живуть. Вони вільні та творчі, запальні та спокійні, гостинні та доброзичливі. Якщо ми будемо не байдужими до всього, що відбувається навколо нас, то збудуємо щасливе майбутнє нашої країни.

Україна майбутнього – країна без страху, сильна, незалежна, нескорена. Віримо: настане день, і наша країна стане неподільною, нездоланною ніким і ніколи, яку поважатимуть у всьому світі.

Гляньте, друзі, сонце грає,

Мужньо в душу лине.

Будь могутня, Україно.

Вічна! Незборима!

Україна понад усе! Тож заквітчаймо її добром!