Артемові Корнійчуку був один рік і сім місяців. Хлопчик загинув 16 грудня 2022 року в Кривому Розі. Російська ракета перетворила на уламки цілий під'їзд, де була квартира його сім’ї. Артемко із мамою Людмилою загинули одразу. Уже в лікарні помер його тато – 30-річний Олександр. Семирічний Максим – старший брат хлопчика, попередню ніч провів у бабусі Ольги. Це врятувало йому життя.

Артем був наче янголя. Світле волосся й блакитні очі

Артем ріс дуже веселою і жвавою дитиною. Батьки були для нього цілим світом, але найбільше в останні місяці життя він потребував уваги тата. У сім’ї хлопчика називали Тьома. Старший брат Максимко дуже любив малюка. Часто допомагав приглянути за ним.

«Артем був наче янголя. Світле волосся й блакитні очі», – сказав Ярослав Корнійчук, дядько його тата Олександра.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Людмила разом зі синами поїхала до Польщі, а Олександр залишився в Кривому Розі. Сини дуже сумували за татом. Для Олександра цей період також був непростим. Врешті в серпні родина возз'єдналася.

«Після повернення з Польщі Тьома дуже сильно прив'язався до тата. Прокидався і питав: де тато?» – пригадує дідусь Віталій Корнійчук.

Родичі кажуть – Корнійчуки під час тривог завжди спускалися в укриття. «Ми не розуміємо, чому тоді вони залишилися в квартирі», – сказав Ярослав Корнійчук.

В Артемка із найближчих рідних залишився старший брат Максим.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/