Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Міщенко

"Аню змогли ідентифікувати за фрагментами кісток"

переглядів: 146

Анні Міщенко було 14 років. 5 березня під час окупації Бучі дівчинка разом з мамою вирішили спробувати виїхати з міста. Їхнє авто, де перебували ще двоє жінок, російські війська розстріляли з блокпосту на перехресті вулиць Яблунської та Вокзальної. Машина повністю вигоріла. Усі, хто був у ній, загинули. Аню змогли ідентифікувати за фрагментами кісток.

Аню змогли ідентифікувати за фрагментами кісток

Аня народилася у селищі Ворзель. За рік до початку повномасштабного вторгнення родина продала будинок там і оселилася в квартирі у Бучі. Тут Аня ходила в школу №5 із поглибленим вивченням іноземних мов. Вивчала одночасно англійську, французьку та іспанську. Коли дівчині виповнилося 9-ть, раптово помер її батько. Старший брат Євген та мама виховували Аню самі. Євген пригадує, що сестра із мамою були дуже близькими і багато часу проводили разом.

«Аня дуже любила малювати. Їй було лише 14-ть і на свій вік вона займалась мистецтвом на дуже високому рівні. Її роботи були на багатьох виставках. Своє майбутнє Аня планувала пов'язати з мистецтвом, творчістю. Але війна не дала цьому здійснитись, – розповів Євген. – Хоча в мене зі сестрою була значна різниця у віці, ми могли годинами спілкуватись на будь-які теми. Мені важко згадувати ці світлі моменти...»

В Анни Міщенко залишилися старенька бабуся і брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій