Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр і Марія Сладкові

"120 днів в окупації: найтяжче було усвідомити все те, що відбувалося…"

переглядів: 381

Олександр та Марія Сладкові – творче подружжя з Маріуполя. Марія пише вірші, пісні та п’єси. Олександр – оператор, звукорежисер та режисер монтажу. Вони працювали у Маріупольському ПК «Український дім», заснували творчій хаб «Сучасна Україна». Після повномасштабного вторгнення не збиралися лишати рідне місто – були переконані, що Маріуполь вистоїть.

У наступні 4 місяці їм доведеться пережити жорстокі обстріли, поранення Олександра, існування у нелюдських умовах. Та найтяжчим випробування стало життя в окупації. Крім глибокого несприйняття «нової реальності», Сладкові добре розуміли – за ними можуть прийти. Творче подружжя було дуже відоме у рідному місті, зокрема й своєю твердою патріотичною позицією… Вони дивом змогли вижити та вирватися з пастки.

Сладкові вірять у перемогу України та чекають на звільнення Маріуполя, а поки живуть активним творчім життям у Павлограді. Зі своєю новою художньою програмою «Дива» надихають українців по всій країні. Здобувають другу вищу освіту та готують нові творчі проєкти…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я робота внутрішньо переміщені особи окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій