Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Задорожна

"Там, де їх застрелили, дуже багато людей загинуло..."

переглядів: 46

35-річна Ганна Задорожна загинула разом зі сестрою Наталею 3 квітня 2022 року в Маріуполі. Їх обох убив снайпер у на той час уже окупованому Кальміуському районі міста.

Там, де їх застрелили, дуже багато людей загинуло...

Ганна народилася та мешкала в Маріуполі. Працювала на Азовмаші, була свердловщицею. Там само працювала також її сестра Наталя. Вони були близнючками. Жили разом, разом виховували доньок. Були веселими, любили й добре вміли плавати, грали в шахи.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України Ганна із донечками Вікою (15 років) і Нікою (11 років), а також сестрою Наталею і племінницею Софією (14 років) переховувалися в будинку на проспекті Металургів. Кілька разів сестри ходили навідувати свою маму, яка мешкала у Волонтерівці, що на околиці міста. Шлях туди й назад займав не один день.

Третього квітня 2022 року вони вкотре пішли до мами. Того дня російські військові дозволили містянам заходити до Кальміуського району (на той час він уже був окупованим). На Нікопольському проспекті, що в цьому районі, Ганну й Наталію вбили.

«Приблизно за два тижні до цього в їхньому дворі на Металургів пролунав авіаудар. Сестри були на вулиці та дивом залишилися живі. Вони сподівалися, що нічого страшного з ними уже не станеться… Там, де їх застрелили, дуже багато людей загинуло...», – розповіла Катерина Ніколаєнко, яка того дня йшла також із Ганною та Наталею.

«Їхні тіла місяць не забирали. Мати так і не впізнала доньок. Ідентифікували по документах. Поховали в братській могилі десь на Виноградному», – повідомив Іван, колишній чоловік Наталії Задорожної.

У Ганни залишилися дві донечки – Віка та Ніка, а також – мама й племінниця. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій