Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Поливач

"З 24 лютого наше життя кардинально змінилося"

переглядів: 400

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Ганна Поливач

Посада, директор Макарівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Барвінок» Бучанського району Київської області.

«Війна… З 24 лютого наше життя кардинально змінилося. Внаслідок вторгнення російських військ на територію Україну наша рідна Макарівщина одна з перших стала форпостом на захисті столиці. Значна частина жителів громади втратили свої домівки, стали вимушеними переселенцями, було зруйновано звичний уклад життя. Це стосувалось і нашого дитячого садка, Макарівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Барвінок» Бучанського району Київської області, який було знищено внаслідок авіаудару.

І сьогодні, стоячи перед руїнами колись затишного сучасного закладу, пригадується звичне, розмірене життя в ньому, дзвінкий дитячий сміх, щасливі посмішки, злагоджений колектив, розуміючі батьки.

З моменту відкриття (червень 1969 року) заклад виховав не одне покоління дошкільнят. Наш садок – територія щасливого дитинства, в якому було створено сучасне розвивальне середовище, у роботі педагогів застосовувались інноваційні методики та технології, склалася власна система роботи, працював творчий колектив однодумців спільно з родинами вихованців. «Родзинкою» нашого закладу була театральна студія, акторами якої були і діти, і педагоги, і батьки. Свої напрацювання з даної теми колектив презентував педагогам своєї громади та області. У 2021/2022 навчальному році на базі закладу працювала обласна педагогічна студія для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти з теми «Організація театралізованої діяльності дітей дошкільного віку». Через військові дії усі заняття проходили онлайн.

Не зважаючи на всі ці складні умови, колектив закладу продовжує працювати, підтримуючи добрим словом, порадою своїх маленьких вихованців та їх батьків. Вірить, що заклад відбудують і вони повернуться у рідні стіни, де ще привітніше і голосніше лунатиме щасливий дитячий сміх…»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макарів 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій