Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Бихова

"Викликали медсестру, але та нічого не змогла зробити"

переглядів: 153

Олена Бихова загинула 3 липня, під час обстрілу російськими військами околиць Торецька. Жінка померла на очах своєї сусідки Марії.

«Це було о пів на шосту. Чую – як бахнуло! І вийшла на веранду. І думаю: не запалили? Воно ж вдарило. «Маня! Маня!» – о Боже, хто мене кличе? Виходжу. Вона: «Маня!». І впала ось там. Вона каже: «Я сидітиму», – вона сиділа. Я тобі зараз швидку, зараз все», – розповіла жінка. За словами сусідки, до Бихової викликали медсестру, але та нічого не змогла зробити.

Із сусідкою Марією Олена Бихова товаришували десятки років. Обидві працювали доярками. «Вона працювала дояркою 32 роки. Це я пам'ятаю. Я 26 років відпрацювала дояркою, вона 32. Їй був 81 рік, вона 40-го року народження», – розповіла пані Марія.

Останніми роками до Олени приїжджали волонтери гуманітарної місії Проліска – їй допомагали готувати їжу, колоти дрова для грубки, передавали ліки. Вони ж встановили табличку в пам’ять про загиблу. У дворі її будинку досі живуть її собака та п'ять котів. Їх доглядає невістка загиблої.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій