Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анатолій Бережний

"Серце мого чоловіка зупинилося внаслідок мінометного обстрілу окупанта"

переглядів: 368

Анатолій загинув 6 березня, коли в групу людей влучила російська міна. Анатолій саме тоді допомагав людям евакуюватися з Ірпеня.

Серце мого чоловіка зупинилося внаслідок мінометного обстрілу окупанта

Ще років 10 тому місто Ірпінь визнали найкращим для життя передмістям Києва. З року в рік такий статус лише підтверджувався.

Ірпінь – місто, де проживає багато молоді. Без сумніву, тут є де погуляти і відпочити, багато новобудов, а також чудово розвинута інфраструктура. Але з початку повномасштабного вторгнення РФ «місто парків» просто не впізнати. Немає води, світла і зв'язку. Житлові будинки зруйновані через обстріли російських військових.

Окрім цього, вони перешкоджають евакуації мирних жителів. Евакуаційні потяги вже не варіант, адже є пошкодження залізничних шляхів. Єдиний вихід – через зруйнований міст, що веде з Ірпеня до Києва.

Анатолій Бережний допомагав евакуюватися жителям Ірпеня. За два дні молодий чоловік із волонтерами вивезли більш як 400 людей.

6 березня 2022 року Анатолій Бережний вчергове допомагав евакуюватися жителям Ірпеня. До автобуса залишалося дійти лише 200 метрів, коли в групу влучила російська міна.

«Добре серце мого чоловіка зупинилося внаслідок мінометного обстрілу окупанта», ‒ написала Діана, дружина Анатолія в соцмережах. До Ірпеня пара переїхала півтора роки тому з Сєвєродонецька. Анатолію було всього 26 років.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій