Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Боровська

"Ми з братом тряслись від страху під мамині молитви"

переглядів: 227

Боровська Діана, 14 років, ЗЗСО I – III  ступенів № 17

2014 рік. Літо. Ми з родиною як завжди зібралися повечеряти. Я досить гарно пам’ятаю той момент. Я, сидячи спиною до вікна, посміхаюсь, бо відчуваю себе дуже комфортно поруч із близькими.

І ось нашу сімейну ідилію рушить невимовно лякаючий та гучний звук.

Нічого не розуміючи, мої батьки підхоплюються й тягнуть нас з братом за собою. Я й донині пам’ятаю, як ми вибігли на вулицю, бо щоб дістатися підвалу, треба вийти назовні.

Я тримала в правій руці виделку, тому що ще не встигла нічого зрозуміти, як мати вже тягне мене у підвал.

Тоді наші батьки все зрозуміли, а ми з братом тряслись від страху під мамині молитви. В такі моменти починаєш думати не про себе, а про рідних, як їх заспокоїти та уберегти. Саме тоді ми пізнали поняття «війна» і як це страшно.

Але далі було ще боляче, бо ти не розумієш, коли чекати наступного прильоту, ти бачиш, як твій батько з мамою збирають «тривожний чемоданчик» та згадуєш, наскільки неприємно сидіти в холодному і темному підвалі, сподіваючись якнайшвидше звідти вибратись.

Мир для мене – це коли почувши грім, в голові не виникає думка: куди бігти?

Коли почувши голосний звук з дороги, не думаєш: мабуть, знову танк їде. Та коли ти не можеш відрізнити різні види озброєнь.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Суха Балка 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій