Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Семикоз

"Ми не зможемо достойно його поховати"

переглядів: 356

Микола Леонтійович загинув від обстрілу російських військ у Сєвєродонецьку Луганської області 8 березня 2022 року. Спочатку його кілька днів розшукували у місті та в соцмережах, а згодом його донька Марія повідомила про його смерть.


 «Він просто йшов опівдні вулицею свого міста, в якому прожив близько 50 років. Ми не зможемо достойно його поховати, бо у місті війна. Тато відмовився їхати з міста. Він вірив у людяність, вірив у своє право бути на своїй землі».

Чоловік народився у 1944 році у селищі Краснодон на Луганщині, під час Другої світової. Був інженером і багато працював, щоб забезпечити родину. Завжди підтримував незалежність України. Цінував свободу та був для доньки прикладом гідності та честі. А ще – гумору та оптимізму. Він був справжнім другом.

«Спочивай з миром, тату. Ми переможемо орків і відбудуємо твою країну сильною і вільною. І на твоїй дачі будуть вільно родити абрикоси та яблуні, а ми з твоїми онуками приїдемо їх збирати. Я дуже люблю тебе, тату».

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Сєвєродонецьк 2022 Текст Історії мирних чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій