Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Рінат Ахметов спрямує у 2023 році $1,5 мільйона на створення плану відродження Маріуполя
12.04.2023

План відродження Маріуполя розробляється в рамках ініціативи «Mariupol.Reborn», яка була започаткована міською владою Маріуполя восени 2022 роки у партнерстві з інвестиційною групою Ріната Ахметова SCM. План має бути розроблений до кінця 2024 року в кооперації із містянами та міжнародними партнерами. 

Рінат Ахметов виступає донором розробки плану відродження Маріуполя у частині побудови команди, навчання спеціалістів, формування проєктного офісу та розгортання фандрайзингових ініціатив.

«Рік тому російська армія день за днем знищувала місто Маріуполь, забираючи життя та руйнуючи долі сотень тисяч мирних маріупольців та мужніх захисників міста. Рік тому і назавжди Маріуполь став символом людського лиха та символом незламності українських воїнів.

Але руйнація та окупація Маріуполя не мають стати кінцем його історії. Я впевнений, що саме Маріуполь має стати символом відродження нашої країни після війни.

Щоб розпочати перетворення Маріуполя вже сьогодні, ми всі – український та світовий бізнес, влада, міжнародні інститути – маємо об'єднати зусилля, залучити найкращі уми та світову експертизу. Я вірю в майбутнє Маріуполя, тож я вирішив направити $1,5 млн на будівництво проєктного офісу «Mariupol.Reborn», який працюватиме з нашими партнерами та залучатиме маріупольців, щоб разом створювати спільне бачення нового Маріуполя, який стане домом для всіх маріупольців. Домом, куди після звільнення міста, вони захочуть повернутись»,  – заявив Рінат Ахметов.

Гроші будуть спрямовані ГО «Mariupol.Reborn» і мають забезпечити сталість та ефективність проєкту та його команди.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію