Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Підсумки продовольчої допомоги Фонду Ріната Ахметова у 2023 році
24.01.2024

Вже майже десять років, з перших днів війни, Фонд Ріната Ахметова надає допомогу мирному населенню, яке потерпає від російської агресії. Один із затребуваних напрямків цієї допомоги — набори із найбільш необхідними продуктами харчування. На них чекають і переселенці, і ті, хто не виїжджав із прифронтових районів.

Продуктова допомога від Фонду є вагомою щороку. Не виключенням став і 2023 — другий рік виснажливого повномасштабного вторгнення.

Підсумки продовольчої допомоги Фонду Ріната Ахметова у 2023 році

У 2023 році Фонд Ріната Ахметова передав мешканцям України понад 300 тисяч продуктових наборів. Для того, щоби доставити їх отримувачам, вантажівки здійснили понад 260 поїздок.

Найстаршій отримувачці продуктового набору від Фонду на момент передання було 95 років.

У 2023 році чимало уваги Фонд приділяв, зокрема людям, чиє житло постраждало під час ворожих обстрілів. Гуманітарну допомогу від Фонду отримали у Дніпрі й Костянтинівці, Павлограді та Запоріжжі, Покровську і Василівці.

Вимушені переселенці, які виїхали з Маріуполя, Мар’їнки, Бахмута, Авдіївки, Попасної та інших найбільш постраждалих міст, регулярно отримували допомогу від Фонду.

А ще, Фонд організовував доставку продуктових наборів у населені пункти, які знаходяться на лінії фронту, і де незважаючи ні на що живуть мирні люди. Це, зокрема, Оріхів, Красногорівка, Авдіївка, Торське та інші.

Фонд не залишився осторонь і штучно створеної росіянами катастрофи після підриву Каховської ГЕС — людям, які постраждали від цієї біди, було передано понад 10 тисяч продуктових наборів.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З питань отримання продовольчої допомоги територіальним громадам звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію