Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Корисні чат-боти та сервіси для внутрішніх переселенців
27.12.2022

Мінреінтеграції зібрало добірку з корисних сервісів та посилання на чат-боти, які допоможуть внутрішнім переселенцям знайти житло у новому регіоні, розібратися, як і де отримати гуманітарну та грошову допомогу, як працевлаштуватися, адаптуватися у новому місці проживанні та отримати відповіді на поширені питання, що виникають у ВПО. 

Юридичний порадник для ВПО – чат-бот, що надає цілодобову безоплатну правову допомогу для українців, які постраждали від війни (Viber / Telegram / Facebook Messenger).

✅ «єДопомога» – державний соціальний сервіс, через який можна подати заявку на отримання допомоги від держави, міжнародних організацій чи волонтерів (також на сайті є можливість запропонувати підтримку інших у забезпеченні харчовими продуктами, одягом, ліками).

Palyanytsya Info – платформа для швидкого пошуку допомоги в усіх регіонах України (на ній доступні оголошення за будь-якими категоріями — від гуманітарних штабів до психологічної допомоги).

✅ «Там, де вас чекають» – сайт, на якому можна ознайомитись із загальною кількістю місць, які кожна область пропонує для безкоштовного розселення ВПО, з їх поділом на вільні та зайняті (є можливість відфільтрувати варіанти за областю чи окремою громадою, наведені номери телефонів контактних центрів у кожному регіоні, за якими можна звертатися з питаннями щодо розміщення та бронювання житла для переселенців). 

✅ «Прихисток» – портал із пошуку безкоштовного житла, за допомогою якого ВПО можуть знайти помешкання. 

✅ «Допомагай» – сервіс від волонтерів, який також допомагає у зручний спосіб знайти безоплатне житло у безпечних містах України.

👉 Більше онлайн-помічників для внутрішніх переселенців – за посиланням.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію