Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Валеріївна

«Знову те саме, що і в чотирнадцятому році»

переглядів: 104

Марина вісім років тому вже була вимушена поїхати з Дебальцевого. Зараз історія повторилась, та поки що вона не може повернутись додому, як минулого разу

Мені 30 років, я проживала в місті Дебальцеве. У 2014 році ми також виїжджали звідти. Я туди-сюди переїжджала. Виїжджали, поверталися. Зараз я в Сумській області. Тут просто є родичі - до близьких їхали. Роботи наразі я не маю.

Перший день війни запам’ятався шоком від того, що відбувається знову те саме, що і в 2014 році. Це було тяжко пережити психологічно. А так – Бог милував. Нам не довелося зіткнутися з гуманітарною катастрофою. У нас були запаси: і ліки всі необхідні були, і продукти також.

Важко сказати, що мене вразило найбільше. Загалом війна шокує. Паніка. Люди тікають, просто страшно. З деякими рідними війна розділила – у нас просто немає можливості бачитися.

Я не знаю, коли це скінчиться. Хотілося б, щоб швидше, бо мені здається, що вона вже цілу вічність триває.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дебальцеве 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло обстріли Дебальцевого розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій