Баглій Лідія, вчитель
Опорний заклад загальної середньої освіти Машівський ліцей Машівської селищної ради Полтавської області

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Україна – країна з давньою історією, багатою культурою, прадавніми народними традиціями і волелюбними працьовитими людьми, які однаково вправно уміють тримати в руках і зброю, і лопату. Україна - це моя рідна батьківська земля. Бути українкою - не просто мати статус громадянства, це й національна ідентичність, яка дарує мені неймовірну суперсилу.

Бути українкою - означає мати глибокий зв'язок з національною спадщиною і прагнути її зберігати та примножувати. Моя суперсила – це гордість. Гордість за українське багатовікове культурне надбання: мелодійну мову, всесвітньо відому музику, унікальний живопис, красне письменство та смачну кухню.

Україна вражає різноманітністю ландшафтів та природною розмаїтістю:колоритні гори Карпати, вишукано-величні, і такі наші, українські Кримські гори, прозорі води Чорного та Азовського морів, бурхливий непокірний Дніпро, повноводний Дністер. Бути українкою означає мати можливість насолоджуватися цією різноманітністю і берегти навколишнє середовище.

Однією з найголовніших моїх суперсил є історична пам’ять. Та сильна пам’ять предків, що не дає мені впасти на коліна і мовчки скоритися долі. Я – українка: горда, волелюбна, нескорена і непідвладна нікому. В моїх жилах тече кров відважних козаків-запорожців, войовничих опришків і мужніх повстанців-бандерівців. Пам’ять предків вирує в моєму тілі і прагне боротьби, бо зараз лише в боротьбі ми можемо здобути свободу. Знання про минуле надають мені силу спротиву, бо я знаю, що мої предки пройшли через важкі випробування, і тільки це спонукає мене підніматися зранку щодня і боротися, щоб їхня жертва не була марною. Бути українкою означає розуміти і знати свою справжню історію і пишатися її досягненнями.

Бути українкою - це справжня суперсила, яка дозволяє поєднати багато різноманітних аспектів життя і культури. Ця ідентичність надає силу для розвитку та підтримки своєї країни, її цінностей і традицій, а також для співпраці та взаємодії з іншими культурами у світі.

Бути українкою – це не лише питання географічного місця народження, це питання ідентичності, культурної спадщини та духовного багатства. Ця ідентичність дарує сили, щоб пройти через усі випробування та долучитися до створення кращого майбутнього для України. Бути українкою – це бути вільною, незалежною, самостійною. Бути українкою – це бути хазяйновитою господинею, тою, що «тримає три кутки», у власному домі і в своїй державі. Бути українкою – це суперсила, яка об'єднує, надихає та дає нам можливість бути частиною гордої нації з величною історією та славним майбутнім.

Українська жінка, була б вона народжена в Україні чи долею закинута проживати на чужій землі, завжди несе в собі цю суперсилу. Вона може впливати на світ навколо себе, вносячи українську унікальність в світову культуру, науку і мистецтво. Бути українкою – це не просто народитися в певній країні, це свідомий вибір і готовність пройти свій унікальний шлях.

Бути українкою – це суперсила, яка виявляється у нашій історії, культурному багатстві, героїзмі і незламній вірі. Усі українці наділені почуттям гідності, гордості, патріотизму та незалежності, і використовують ці суперсили для створення кращого майбутнього для нашої країни та усього світу.

Бути українкою зараз – означає робити все можливе, щоб наближати нашу перемогу. Зарази перемоги я щодня прокидаюся вранці, дякуючи Богу і нашим захисникам, і йду на роботу. Моя професія – вчитель. Я є відповідальною за майбутнє покоління України. Заради майбутнього дітей захисники воюють на фронті, а мій освітній фронт тут – у школі. Щоденно вкладаючи в маленькі голівки мудре і вічне, навчаю молоде покоління любити рідну землю, бути сміливими, гордими, справжніми українцями. Навчаю дітей власним прикладом, долучаючись до волонтерської роботи.

Завдяки цим факторам, бути українкою – це справжнє суперсила. Ми, українці та українки, маємо у собі потенціал вплинути на світову культуру, політику і суспільство. Наша культурна спадщина і сила волі об'єднують нас і допомагають нам зростати та розвиватися, несучи свою особливу сутність у світі. Бути українкою – це справді особлива суперсила, якою я дуже пишаюся і яку бережу понад усе.