Тетяна Василівна виїхала з окупації і продовжує навчати дітей. Вона сподівається повернутись додому, у рідну школу, і працювати там

Я зі Скадовська, працюю вчителем в школі майже 50 років. Скадовськ окупували і ми ще в травні виїхали в Одесу до молодшого сина. Нас не бомбили, але жити в окупації було складно. Ліків не було, харчів також вже не було за що купити, і ми вирішили виїжджати.

Дорога було довгою, ми переїжджали з міста у місто. Тиждень жили під Чорнобаївкою у свекрів, там було дуже тяжко. В Одесі вже легше. Зараз почався новий навчальний рік, я працюю дистанційно.

В Одесі оренда квартири коштує дорого. Грошей вистачає тільки на те, щоб елементарні речі купити, але все рівно тут легше, ніж в окупованому місті. Деякі мої учні залишились в Скадовську, а деякі виїхали на підконтрольну Україні територію чи за кордон. Ті, хто зміг виїхати, навчались онлайн.

Виїхати з окупації зараз важко - це коштує надто дорого. Вся моя родина залишилась на окупованій території. Що буде далі - невідомо. Ми тільки сподіваємось на краще: наша армія переможе і ми зможемо повернутись додому.