Білоусова Аліна, учениця 8 класу Мелітопольської гімназії № 7 Мелітопольської міської ради Запорізької області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Білоусова Лариса Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Привіт, Вероніко! Мабуть, це дивно, коли отримуєш листа від самої себе… З майбутнього. Так, розумію, що зараз ти збентежена і не віриш своїм очам, але це дійсно так. Пам’ятаю, як у зовсім маленькому дитячому серденьку кріпла твоя любов до рідної Батьківщини, як усією душею вболівала за її майбутнє.

Ти – молодець! Неймовірно пишаюся тим, якою ти виховала мене, вже дорослу і впевнену у собі жінку, бо без тебе, звичайнісінької сором’язливої школярки, я б ніколи не виросла такою…

Пам’ятаю, як переживала від того, що через свій вік не можеш нічого зробити, приносити користь іншим людям і Україні. Якби ж ти знала, як тоді помилялася! Завдяки тобі я здійснила дитячі мрії, стала тією, якою мріяти бути ти… чи ми? Навіть не знаю, як висловитися правильно. Позаду, десь у далекому тепер для мене минулому, залишилися поневірення  нашої країни.

Так, Україна очолює міжнародні рейтинги з питань науки і освіти, медицини, інфраструктури соціальної політики. Відтепер про її існування знають у всьому світі. А міжнародні загальноосвітні заклади освіти вважають за честь вивчення української мови як іноземної.

Нелегким і тернистим був шлях України до визнання в Європі. Зараз усе змінилося: наша країна розвивається за європейськими цінностями, підписано низку міжнародних угод, а найголовніше те, що нас нарешті почули, визнали і прислухаються до нашої думки!

Жити у гуманному суспільстві, яке розвивається, прогресує і впевнено утримує авторитет серед інших країн… Хіба це не добре? Хіба не цього прагнув наш народ, століттями виборюючи своє місце під сонцем, захищаючи своє законне право на мову, територіальну цілісність, єдність, демократичність, постійно доводячи право на своє існування?

Європа відкрила перед нами тисячі нових можливостей. Уявляєш, наша Батьківщина – одна з найрозвинутіших туристичних країн світу. Вулицями наших славетних міст захоплюються мільйони іноземців, фотографують пам’ятки архітектури, із захопленням вивчають нашу історію і культуру.

Більш того, український народ залишив свій слід й у всесвітній історії як народ із високою національною свідомістю, єдністю, нескореним духом, волелюбністю і непохитною вірою…Так, нас розуміють і поважають!

Змінилися й ми самі… Люди стали більш освіченими, добрішими… Нарешті до нас прийшло розуміння того, що лише ми здатні змінити своє життя, майбутнє наших дітей і онуків, нашої країни! Вероніко, насправді, почуття патріотизму формується ще з дитинства. Так, із твоїх думок, твого виховання, світосприйняття, осмислення власного «я». Все це є в тобі і в тисячах таких, як ти, дітях. Ви – це майбутнє ! У ваших руках знаходяться наймогутніша зброя! Яка, спитаєш ти? Любов! Любов до рідної землі! Ось початок, основа і ваша рушійна сила!

Зараз завдяки вам, людям з минулого, твориться наше майбутнє. Завдяки вам уже сьогодні ми з гордістю і честю говоримо: «Я-українець! Я-європеєць! Я-Людина!

Ти обрала вірний шлях у житті, адже і Україна, і Європа починається саме з тебе! Безмежно пишаюся тобою, собою і нашими співвітчизниками!

Вероніка з майбутнього… Україна з майбутнього!