«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Ольга Ромсік

Викладач музично-теоретичних дисциплін, викладач-методист Комунального закладу Київської обласної ради «Стрітівський педагогічний фаховий коледж кобзарського мистецтва.

Життя продовжується і ми відповідальні не лише за себе

24 лютого 2022 року розділило життя на «до» і «після». Перші тижні тягнулися довго, у вирі цілодобових новин з фронту, але згодом прийшло розуміння, що життя продовжується і ми відповідальні не лише за себе, а і за своїх студентів.

В умовах воєнного стану ми маємо забезпечити нашим студентам повноцінні умови навчання, які б дозволили оволодівати азами професіоналізму своєї спеціальності, але при цьому знаходитись у відносно безпечних умовах. Тому онлайн-навчання стало найкращою альтернативою у цей складний час.

Наші студенти наполегливі у навчанні. Бандура - це частина душі української нації, вона допомагає бандуристам розкрити кращі риси, передати емоції та почуття.

Для викладання теоретичного циклу дисциплін музичного напряму цілком зручними та інтуївно зрозумілими як студенту, так і викладачу є низка застосунків від платформи Google, YouTube-контент, для мозкового штурму та перевірки знань у тестовій формі успішно використовую квест-вікторини Kahoot. Їх впровадження переконливо довело, що онлайн-навчання поряд зі традиційними формами набуло важливого значення та успішно впроваджується у життя нашого коледжу.

Переконана, що гарна підтримка завжди окриляє студентів до нових звершень. Викладаючи дисципліни музичного циклу, треба зачепити емоції студентів. Звук і музика створюють емоції. До речі, музика використовувалася ще в античності для заохочення воїнів і мисливців. Навіть у кіно вона використовується як засіб множення ефектів окремих сцен, ставши незамінним кодом для емоційної характеристики сценарію та ситуацій.

Ми обов’язково переможемо! Все буде Україна!»