5 жовтня 2023 року Ірина Пантелєєва отримала тяжкі поранення під час російського ракетного обстрілу села Гроза Харківської області. Життя 62-річної жінки намагалися врятувати, втім вона померла у лікарні.

Життя 62-річної жінки намагалися врятувати, втім вона померла у лікарні

Того дня російські військові поцілили у місцевий магазин і кафе, де на поминки за українським військовим Андрієм Козирем зібралися десятки людей. Той удар ворога відібрав більше 50 життів. Зокрема, й Ірининого чоловіка Валерія, сина Анатолія і невістки Ольги. Захисник Андрій Козир був добрим знайомим сина Ірини.

Ірина Пантелеєва родом із Грози. Тут мешкала із чоловіком Валерієм. Неподалік жила родина сина і свати. Впродовж багатьох років Валерій працював водієм на підприємстві, що займалося доставкою питної води. Ірина поралася по господарству вдома, тримала корів і продавала молоко на ринку. Була на пенсії.

«Про бабусю Ірину і дідуся Валерія – лише найкращі спогади. Вони були добрими, щирими, чуйними. Чим могли, тим допомагали нам, часто приходили в гості. У нас була велика дружня родина, ми збиралися на усі сімейні й релігійні свята», – розповіла Дарина Пантелеєва, онука загиблої.

В Ірини Пантелеєвої залишилися доньки, онуки, сестра, брат, свати та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.