Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Сергєєва

«Живеш одним днем і всього боїшся. Страх з'їв людей»

переглядів: 876

Ми живемо в «сірій зоні», це погана зона. Хати в нас у селищі зруйновані й відновленню не підлягають. У будинок мого батька влучила міна. Він встиг сховатися в підвалі, але після того, що сталося, так і не прийшов до тями. Уже другий рік прикутий до ліжка через контузію. Доглядати його мені допомагає старша сестра.

 У нас у Бахмутці немає ні тепла, ні води. Питну воду привозять двічі на тиждень. Збираємо дощову воду для прання, для побутових потреб. Колодязі в нас є, але вода в них не питна.

 На вікнах уцілілих будинків у нас плівка замість шибок, тому що її найлегше замінити після чергового обстрілу. Нещодавно в нашому будинку осколками побило дах і знесло трубу.

Живеш одним днем і всього боїшся. Не знаєш, що буде завтра.

Садити город або не садити… Страх з'їв половину людей, а нас тут живуть приблизно 100 людей.

 У нашому будинку ще й електрики немає. Працює переносний акумулятор. Його світла вистачає лише на півтори години на добу. За цей час ми встигаємо зарядити мобільні телефони та зробити уколи батькові. А сам акумулятор заряджаємо в сусідів, у них є генератор. Проблема і з транспортом, автобус сюди ходить двічі на тиждень. І з роботою проблема в усіх.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Селище Зайцеве (Бахмутка) 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій