Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Ромсік

"Життя продовжується і ми відповідальні не лише за себе"

переглядів: 141

«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Ольга Ромсік

Викладач музично-теоретичних дисциплін, викладач-методист Комунального закладу Київської обласної ради «Стрітівський педагогічний фаховий коледж кобзарського мистецтва.

Життя продовжується і ми відповідальні не лише за себе

24 лютого 2022 року розділило життя на «до» і «після». Перші тижні тягнулися довго, у вирі цілодобових новин з фронту, але згодом прийшло розуміння, що життя продовжується і ми відповідальні не лише за себе, а і за своїх студентів.

В умовах воєнного стану ми маємо забезпечити нашим студентам повноцінні умови навчання, які б дозволили оволодівати азами професіоналізму своєї спеціальності, але при цьому знаходитись у відносно безпечних умовах. Тому онлайн-навчання стало найкращою альтернативою у цей складний час.

Наші студенти наполегливі у навчанні. Бандура - це частина душі української нації, вона допомагає бандуристам розкрити кращі риси, передати емоції та почуття.

Для викладання теоретичного циклу дисциплін музичного напряму цілком зручними та інтуївно зрозумілими як студенту, так і викладачу є низка застосунків від платформи Google, YouTube-контент, для мозкового штурму та перевірки знань у тестовій формі успішно використовую квест-вікторини Kahoot. Їх впровадження переконливо довело, що онлайн-навчання поряд зі традиційними формами набуло важливого значення та успішно впроваджується у життя нашого коледжу.

Переконана, що гарна підтримка завжди окриляє студентів до нових звершень. Викладаючи дисципліни музичного циклу, треба зачепити емоції студентів. Звук і музика створюють емоції. До речі, музика використовувалася ще в античності для заохочення воїнів і мисливців. Навіть у кіно вона використовується як засіб множення ефектів окремих сцен, ставши незамінним кодом для емоційної характеристики сценарію та ситуацій.

Ми обов’язково переможемо! Все буде Україна!»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій