Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Кукін

"Сказав доньці, щоб слухалась маму і дзвонила бабусі"

переглядів: 59

Життя 35-річного Олександра Кукіна обірвалося 4 березня 2022 року на операційному столі в одній із лікарень Київської області. Напередодні він із дружиною Аліною і донечкою Алісою їхали двома автівками Житомирською трасою з села Дмитрівка в напрямку Києва. Російські солдати стріляли в їхні машини з танків між селами Капітанівка і Стоянка. Олександр отримав тяжкі поранення грудної клітки і нижніх кінцівок.

Я вийшла з авта, стала на коліна і підняла руки

«Уранці 3 березня ми глянули новини, у телеграм-каналах писали, що шляхи вільні. Донька Аліса їхала з чоловіком, бо в його автівці було автокрісло, а я в іншій – позаду них. Ми їхали на високій швидкості. Окупанти гатили по нас із лісу», – розповіла Аліна, дружина загиблого.

Поранений Олександр зупинив авто і сказав дочці: «Слухайся маму і дзвони бабусі». Відкрив вікно. Дівчинка була поранена в ліве плече. Разом із татом вона виповзла з машини, і пішла по допомогу.

«Олександра вдалося доставити у лікарню у Боярці, де він помер. Мені також довелося боротися за життя. Російські солдати оточили мене. Я вийшла з авта, стала на коліна і підняла руки. Один із них кричав: «Де війська? Чому ти їхала сюди?» Коли він стояв навпроти, перезаряджав зброю. Я встала і почала тікати. Куля влучила у праву руку. Я впала, знепритомніла. Отямившись, змогла доповзти до лісу, де мене врятували місцеві – відвезли в клініку у Капітанівці», – розповіла Аліна.

Олександр був родом із Полтави. За фахом – інженер. Жив із родиною у Києві. Любив футбол. У 2002 році у столиці започаткував рух фанатів «Манчестер Юнайтед». Був підприємцем, мав кілька СТО. Захоплювався автівками.

«Саша був справжнім чоловіком. Упевнений, харизматичний, розумний, заряджав усіх на життя. Мав глибокий, наповнений погляд. Він піклувався про нас, забезпечував. Любив проводити час удома. З донькою вони часто дивилися футбол, багато спілкувалися, разом ходили у зоопарк. Ми з ним говорили про все на світі, він заміняв мені подруг... Не можу повірити, що Саші немає. Постійно з ним говорю, подумки прошу про допомогу. Він наш ангел-охоронець», – розповіла Аліна.

Алісу й Аліну Кукіних транспортували в одну з клінік Німеччини. Там дівчинці змогли витягнути кулю.

Олександра Кукіна поховали у Полтаві.

У загиблого залишилися дружина, донька, мама, сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій