Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Олешко

"Дитина має відчувати любов, свободу, відсутність страхів"

переглядів: 274

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Людмила Олешко

Вихователь-методист Ревнівського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Барвінок» Гірської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Дитина має відчувати любов, свободу, відсутність страхів

«В умовах воєнного стану особливо важливо знайти підхід до кожного вихованця, налагодити ефективний, дієвий освітній процес, створити безпечне освітнє середовище, в якому дитина почуватиметься щасливою. Дитина має відчувати любов, свободу, відсутність страхів, здатність відчувати себе відкритою світові і прийнятою цим світом. Тож незмінним завданням педагога є формування в маленької людини почуття гідності, відчуття свободи й захищеності одночасно.

Попри все, учасники освітнього процесу продовжують здобувати знання та формувати вміння.

Сьогодні велику увагу приділяємо питанню забезпечення якості освіти, щоб гарантувати ту якість, яка так потрібна дошкільникам для формування усіх компетентностей перед шкільним життям у контексті Нової української школи.

Поряд з тим, вивчаємо взаємозв'язок чинників, що впливають на дитину в освітньому середовищі, звертаємо увагу на простір, особисті практики, мовлення та грамотність, усі види освітньо-пізнавальної діяльності, взаємодію тощо. У процесі розбудови освітнього середовища керуємось різноманітними міжнародними методиками, як от Ecers -3. Ключовим завданням є взаємодія між батьками та вихованцями для забезпечення партнерства, що забезпечує Базовий компонент дошкільної освіти (Державний стандарт).

Саме щаслива дитина повною мірою може реалізувати себе в різних формах і видах активності, де розкриваються її особисті інтереси, таланти і здібності. На що і спрямовує свою діяльність наш колектив закладу дошкільної освіти «Барвінок».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій