1 березня 2022 року 56-річна Лариса Стринадко отримала важкі поранення під час російського обстрілу Харкова. 6 березня вона померла у лікарні.

Жінці відірвало руку і ногу

Лариса була родом із Чернівців. Там навчалася у школі, а згодом закінчила Чернівецький індустріальний технікум. Опісля її скерували на роботу в Харків. Лариса працювала майстринею на Харківському плитковому заводі. Водночас навчалася в Бєлгородському будівельному інституті. Дуже любила шити. Останні роки життя була швачкою, допомагала шити речі на фронт. Мешкала в будинку на вулиці Дружби Народів, 232б.

«Вона була дуже спокійною, завжди прагнула чогось досягнути, будувала карʼєру», – розповіла сестра Лариси Стринадко, Любов.

Із початком повномасштабної війни сестри щодня були на зв'язку. 1 березня 2022 року – також. Після розмови Лариса вийшла з будинку по воду, а вже за деякий час її сестрі подзвонили зі «швидкої». Сказали, що вона отримала поранення в шлунок під час артилерійського обстрілу російської армії. Також жінці відірвало руку і ногу.

Ларису Стринадко госпіталізували, сестра деякий час не мала змоги дізнатися, що з нею. Тіло загиблої у моргу вдалося знайти з допомогою волонтерів.

25 березня 2022 року Ларису Стринадко поховали у Харкові. У неї залишилися дві сестри з родинами.

Історія з instagram каналу Victims of russia.