Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга

«Жінки вже могли розрізняти за звуком снаряди»

переглядів: 601

Я не знаю, що вважати першим днем ​​війни. Коли стався розгін студентів на Майдані? Або в серпні 2014-го, коли мені здавалося, що все вже завершилося, і раптом повний крах надій? Для мене це травень 2014-го, коли я дізнавалася із засобів масової інформації та від знайомих, що твориться по містах, про демонстрації, акції протестів. У Новопскові проходили акції та мітинги і тих, і інших.

Жінки вже могли розрізняти за звуком снаряди

Коли я приїхала в гості до родичів у Новодруженськ, біля Лисичанська, почула якийсь ляскіт. Я не надала значення, думала, що двері гаражу грюкнули. А жінки, які стояли поруч зі мною, місцеві, відразу присіли. Ось така реакція! Вони вже могли розрізняти за звуком снаряди – які, хто стріляє.

У Новопскові було тихо, військових дій не було, слава Богу, нас це оминуло. До кінця серпня 2014 року я не могла відірватися від інтернету. Кожен день дивилася, куди наші вийшли, на які позиції. Я бачила це кільце, що воно стискається і війна буде закінчена. І коли цього не сталося, був крах надій, такий розпач, що я не могла дивитися новини.

Були сильно зруйновані дороги, пересуватися небезпечно та неприємно. Доводилося їздити до Харкова, і я добре пам’ятаю, як двоповерховий автобус перевалювався зліва направо. Це страшно, це загроза життю для людей.

У Новопскові якийсь час не було електрики, тому не було ніякого зв’язку, інтернету. Не можна зарядити мобільний телефон, немає зв’язку з рідними та близькими. Ти не володієш жодною інформацією, у вакуумі. Не працювали банкомати та банки, не було світла.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новопсков 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій