Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Винокурова

"Мені було особливо страшно, коли горів аеропорт, гинули люди"

переглядів: 129

Винокурова Анастасія, 15 років, Новопсковський газопроводський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Вчитель, що надихнув на написання есе - Недовєсова Н.В.

2 червня 2014 року багато луганчан  вважають  «точкою неповернення». Для мене все почалося тоді, коли я гралася на подвір'ї зі своїми друзями, а над нами пролетів винищувач і розвернувся над будинком.

Він летів так низько, що я бачила його дно і колеса, від нього лунав сильний пронизливий звук. А через деякий час пролунала сирена.

Я зрозуміла, що почалося страшне, коли пізно ввечері почула автоматні черги. Тоді на містечку заводу ОР захоплювали військову частину.

Було дуже страшно, всю ніч ридала, розуміючи, що життя тепер зміниться  - це  війна. Все, що відбувалося в місті після цього, було схоже на сон.

Мої батьки розуміли і бачили як працював налагоджений механізм захоплення міста. Але до останнього вірили, що все скоро закінчиться. Було дуже страшно, коли вмикали сирени, ввечері було видно вибухи й обстріли з трасуючих патронів.

Я бачила і чула як вибухнув літак, але на той момент я не знала, що це було. Мені було особливо страшно, коли горів аеропорт, гинули люди. Під час захоплення аеропорту мені з третього поверху було видно як вівся обстріл, все нічне небо було червоним.

Від страху ми спустилися на вулицю, щоб прибрати всі ліхтарики з сонячними панелями, щоб ніхто не бачив наш будинок в нічний час. Зранку ми почули автоматні постріли на своїй вулиці.

Як зараз пам'ятаю: ми сиділи, пили чай в альтанці, коли тато сказав : «Швидко збираємо речі і їдемо».

Взяли все необхідне, а також кішку і двох папуг. Ми вже розуміли, що не повернемося найближчим часом. Було дуже страшно їхати, особливо на блокпосту ополченців. Тато не подавав вигляду, що йому страшно, а мама плакала всю дорогу. Ми виїхали з рідного міста 14 червня. Те, що я пережила, зрозуміє тільки та людина, яка опинилася в такій же ситуації.

Мені дуже хочеться, щоб нарешті закінчилася ця нікому не потрібна війна! Хочу і бажаю нашій країні миру!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новопсков 2014 2021 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій