Життя Олексія Єрмоли відібрала російська ракета 21 жовтня 2023 року. Ворог обстріляв термінал Нової пошти у селищі Коротич, неподалік Харкова. Разом із Олексієм на місці загинуло п'ятеро його колег. Згодом стало відомо про смерть у лікарні ще двох працівників.

Здається, що ось-ось прийде додому

Олексієві було 22 роки. Народився у місті Сорокине Луганської області. Згодом родина переїхала до Харкова. Тут він навчався у школі, а потім вступив у радіотехнічний технікум. Мав хист до програмування, web-дизайну і створення комп’ютерних ігор. Вищу освіту за спеціальністю «Електроніка. Системи, технології і комп’ютерні засоби мультимедіа» здобував у Харківському національному університеті радіоелектроніки. Був старостою групи.

Коли Олексію не вдалося вступити до магістратури на бюджет, сказав батькам, що навчання оплачуватиме сам. Мама Анна пригадує – змалку син був самостійним, тож ця заява нікого в сім'ї не здивувала і стала черговим приводом для гордості за нього.

У вересні 2023 року Олексій влаштувався фахівцем ділянки на Нову пошту. Навчання на магістратурі поєднував із працею. Разом із одногрупником готували дипломну роботу «Комп’ютерна гра-гонка». Він дуже любив цю індустрію, вивчав її і мріяв створити свій бестселер у світі геймінгу.

«Олексій був комунікабельним, товариським, чуйним. Мав багато друзів, проте найкращим – був молодший брат. Хоча різниця у віці у них 14 років, вони проводили багато часу разом. Тепер молодшому синові вкрай непросто. Він ще не усвідомив, що залишився без брата. Цю втрату неможливо перенести… Також Олексій був помічником бабусі й дідусю. Ніколи й нікому не відмовляв у допомозі. Для мене мій старший син був найкращою людиною на світі. Він пішов на роботу, а я його досі чекаю. Здається, що ось-ось прийде додому», – сказала Анна.

«Жити життя на повну і допомагати, чим можеш, усім, хто цього потребує. Саме за таким кредо і жив Олексій», – додала колега Євгенія Кшнякіна.

В Олексія залишилися мама, брат, тато й інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.