Гладких Тетяна, учениця 11 класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №39 "Школа-родина" Херсонської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Станченко Віолета Ігорівна

Моя Україна майбутнього

Моя Батьківщина, моя рідна країна – це Україна. Усе своє життя я відчуваю неймовірну гордість, що народилася саме  на цій землі. В Україні живуть привітні, щирі, працьовиті, сильні, волелюбні люди, які ніколи не нападуть на інший народ. Сьогодні моя найбільша мрія - успішна і процвітаюча рідна країна.

Завжди важливо мати зв'язок із минулим і теперішнім, щоб розуміти, яким може стати майбутнє.

До нападу російської федерації Україна розвивалась у багатьох напрямках досить швидкими темпами, але зараз, на жаль, майже усі ресурси країни спрямовані на подолання ворога. У такий важкий час український народ повинен бути згуртованим, як ніколи раніше.

Саме наше об’єднання допоможе зараз забезпечити мир у країні, а в майбутньому відбудувати її за європейськими стандартами.

У всьому світі Україна славиться мальовничою природою, безмежними просторами, родючими землями та морськими курортами. Однак, 2022 рік став викликом для українського народу. За цей період нам довелося багато чого пережити: окупацію, постійні обстріли, нестачу продуктів і медикаментів, тижні без води, світла та опалення, але найтяжче  випробування, яке випало на нашу долю – це розлука з рідними людьми.

Тепер на багато десятиліть уперед для українців головною цінністю стане мир у державі та щасливі обличчя близьких без болю і страху в очах.

Проте мир - це лише перший крок для розвитку України. Також ми повинні подолати корупцію і економічні проблеми, а вже потім розбудовувати сильну, стабільну і справедливу країну, де кожен громадянин матиме рівні права і можливості. Ще, на мою думку, ми маємо зберігати і просувати нашу культурну спадщину: мову, історію, мистецтво, традиції. Адже без культурної спадщини країна просто не може існувати.

Отже, Україну чекає нелегкий шлях до перемоги – сповнений великих втрат і руйнувань, але я щиро вірю, що завдяки нашому оптимізму, згуртованості, прагненню до миру, стабільності та процвітання ми обов’язково здолаємо ворога.

Україна - це наша домівка, і нам треба зробити усе можливе, щоб зберегти і розбудувати її для наступних поколінь.