Мені 35 років. Ми з родиною мешкали в місті Слов'янськ. Десь через місяць після повномасштабного вторгнення виїхали до Кременчука, де і перебуваємо зараз.

24 лютого я прокинулася і почула якийсь вибух. Сподівалася, що це крізь сон, але потім включила інтернет, і прочитала, що це повномасштабна війна, що вибухи в місті. А в мене дитина мала! Спочатку ми переїхали у приватний сектор, бо у багатоповерхівці було більш небезпечно.

Мій брат загинув 14 березня, а 21 березня ми вирішили виїжджати. Нервова система не витримувала сильних нічних обстрілів, напруження накопичувалось. Взагалі ми виїжджали ще в 2014 році.

Недалеко від будинку прильот був, а брат, видно, злякався - на фоні цього у нього стався інсульт, а тоді він помер.

Тяжко було морально, бо в мене залишалося тут батьки, та вони через десять днів також виїхали. 

Найтяжче було знайти житло по нормальній ціні, бо ми розуміли, що без роботи і я, і чоловік, а з нами ще й дитина. Ми виїхали спочатку в село на Кіровоградщині, але там немає роботи. Хоч я і медик, а чоловік - залізничник, ніяких перспектив нас не було. Тому нам прийшлось переїхати в Кременчук. Там знайшли житло, але воно було без нічого, без меблів.  Дякую тут цим людям.  Як кажуть, з миру по нитці - і обжилися. Зараз працюю, але в мене віддалена робота, тож трошки легше.

У нас в садок був приліт, то дякувати Богові, що там нікого не було. Там лежать осколки. Ми приїжджали дивитися: якби хтось був вдома, було б погано. 

Сподіваюся, що війна скінчиться якнайшвидше. Не знаю, як. Може, перемовини. У мене дуже багато близьких і родичів які воюють. Їм дуже тяжко, ми намагаємося допомагати, чим можемо. В мене єдина думка: треба домовлятися, припиняти це пекло, бо це просто не вкладається в жодну голову, як так можна в XXI столітті, це безглуздо і дуже жорстоко.

Раніше ми не цінили те, що мали. Спокійне життя, тобто надія на майбутнє, якісь плани. Хочеться прокидатися не від кожного звуку і шороху, а від того, що просто виспався. І просто дивитись у чисте мирне небо. Мрія тільки одна: мир. Робота - це таке, тимчасове - знайти можна. Потрібно здоров'я і мир.