Осипчук Валерія, 8 клас
Олевський ліцей №2
Вчитель, що надихнув на написання есе: Лебедєва Юлія Сергіївна

Війна. Моя історія

Прокинувшись близько сьомої години ранку двадцять четвертого лютого, я навіть не уявляла що настала ВІЙНА. Спустившись на перший поверх будинку я побачила як мама з тривожністю збирає речі. В голові було тільки одне питання « що сталося?». Зайшовши в кімнату я спитала у матусі, що сталося і у відповідь почула, що розпочалася війна. Я сприйняла це я жарт та не придавши значення пішла їсти. Сидівши за столом, раптово мені зателефонувала однокласниця зі словами «розпочалася війна».

Після цих слів я зайшла в новини і прочитала, що на українські міста було вторгнення російського війська. Прочитавши які міста були в цьому списку я побачила місто Київ, там працював мій тато.

Зателефонувавши йому я почула «абонент поза зоною досяжності», я дуже занепокоїлась прочитавши скільки ракет було випущено в сторону Києва. Десь об одинадцятій годині від мами я дізналась що тато все ж таки зміг виїхати з міста. Заспокоївшись я вирішила зайти в групу однокласників. Там всі жваво обговорювали цю тему. Коли я перший раз почула сирену та спустилася в підвал я навіть і не думала що колись мені доведеться це слухати. Сидячи на невеличкому матрасі окутавшись в покривало я згадала як декілька днів перед повномаштабним вторгненням ми з класом сперечалися чи буде війна чи ні. Моїх друзів, знайомих, однокласиків порозкидало по всюду. Хто до бабусь, хто в інше місто, хто за кордон.

Пройшло майже два роки але не всі ще повернулися. Мої плани та плани моєї сім’ї було зруйновано. За ці два літа я зі своєю сімєю так й не побувала там де ми хотіли, не зустрілися нашою компанією, я можу багато перелічити що я не зробила через напад на мою рідну Батьківщину.

Скоро буде два роки після повомасштабного вторгнення на Україну нас часто заганняли в кут за окуповували землі, ми давали відсіч окупантам, нищили їх землі і я вірю в нашу націю, вірю що вона переможе. Адже український народ сильний, а наше війсьоко могутнє. Залишилось зовсім трішки і я вірю що ми дамо відсіч російському війську. Перемога буде за нами!