13 березня 2023 року російська армія завдала ракетного удару по селищу Зноб-Новгородське на Сумщині. Ракета вибухнула перед входом до гуртожитку місцевого професійного аграрного ліцею. У навчальному закладі було укриття для жителів селища. 52-річний Андрій Царьков не встиг до нього добігти. Загинув від численних осколкових поранень. Внаслідок цього обстрілу загинув також його колега Микола Щепетков.

Загинув від численних осколкових поранень

Андрій Царьков народився та жив у селищі Зноб-Новгородське. Працював слюсарем-ремонтником у місцевому професійному аграрному ліцеї. Був спеціалістом високого класу. У вільний час Андрій любив виготовляти та реставрувати меблі для своєї оселі. Друзі та колеги пригадують його сумлінним та відповідальним, добродушним і порядним; працівником, який міг вирішити будь-яку проблему та завжди охоче допомагав іншим.

«Під час відпусток Андрій часто їздив працювати до Фінляндії та Німеччини, там покращував свій професійний рівень. З-за кордону завжди привозив нові знання та досвід, який вправно використовував під час роботи в ліцеї. Це був професіонал з великої літери. Шкода, що йдуть найкращі», – сказав Василь Гончаров, директор Зноб-Новгородського ліцею.

В Андрія Царькова залишилась донька.

Історія з instagram каналу Victims of russia.