67-річна Валентина Оніщук загинула 8 березня 2022 року в селищі Донець Харківської області. Тоді ввечері російські військові завдали кілька авіаударів по селищу. 500-кілограмова бомба влучила у двоповерховий котедж на вулиці Діденка, 2. Там у ванній кімнаті Валентина разом із рідними ховалася від обстрілів.

Загиблих не могли поховати одразу через постійні обстріли

«Першу бомбу скинули перед селищем. Сім'я почула потужний вибух. Вони побігли у ванну кімнату: там сховалися по різні сторони мама з тримісячною дитиною і чоловіком та Валентина з правнучкою Мирославою. Потім у їхній будинок влучила авіабомба ФАБ-500… Дім зруйнувало. Валентина й Мирослава загинули, важко поранило прадідуся, який був у кімнаті навпроти», – розповіла знайома сімʼї.

Валентина Оніщук народилася 7 листопада 1954 року в Донці. Працювала агрономкою у рідному селищі. Згодом вийшла на пенсію.

«У вільний час та будучи на пенсії, мама допомагала доглядати за правнуками. Також мала велике господарство. Дуже любила шити й в'язати. Вона була люблячою мамою та бабусею. Усі її дуже любили, нам її не вистачає», – розповіла донька загиблої, Ольга.

Домовини Валентини та її правнучки Мирослави стояли у церкві до 12 березня 2022. Загиблих не могли поховати одразу через постійні обстріли.

У Валентини Оніщук залишилися двоє дітей, двоє онуків та правнучка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.