Я працюю директором школи в селі Новосевастополь Миколаївської області. 24 лютого о п’ятій годині ранку мені зателефонував начальник відділу освіти й сказав, що навчальний процес припиняється через те, що почалася війна. Також він попросив прослідкувати, щоб шкільний автобус був заправлений і готовий до того, щоб евакуювати людей. 

Я була шокована звісткою про початок війни. Найскладніше було подолати страх, зібрати себе до купи й продовжити працювати. 

До нашого села російські військові не дійшли. Хоча за чотири кілометри вже була окупована територія. До нас долітали снаряди. Ми на деякий час виїжджали. Та, оскільки ситуація в селі не була критичною, повернулися. 

Ми мали все найнеобхідніше.  Гуманітарна допомога була організована на найвищому рівні. З водою і газом не виникало проблем. Три тижні не було світла через певні пошкодження, а зараз вимикають тільки по графіку. 

У нас не змінилися стосунки з родичами, які проживають на території України. А з тими, що мешкають в росії, погляди розбігаються, тому ми припинили спілкування. 

Сподіваюсь, що 2023 рік принесе нам перемогу.