Під час повномасштабної війни 74-річний Микола Зрожевський мешкав з цивільною дружиною Марією у селі Шахтарське на Донеччині. Ввечері 6 березня 2023-го Микола був на своєму подвір'ї, коли почався ворожий обстріл. Чоловік не встиг сховатися і його поранило осколками снаряда. Українські військові відвезли Миколу спочатку у лікарню міста Курахове, а звідти – у медичний заклад Покровська. 7 березня внаслідок отриманих поранень внутрішніх органів він помер. Згодом пішла з життя і його цивільна дружина. Внаслідок перебування у вологому, холодному підвалі вона захворіла на пневмонію і померла.

Його поранило осколками снаряда

Микола Зрожевський народився у селі Времівка Донецької області. Все життя пропрацював муляром-будівельником у Великоновосілківському районі. Останні роки був на пенсії.

«Батько пережив інсульт і погано вже розмовляв, але ще дуже добре тримався, порався по господарству. Я була його улюбленою донечкою. Ми жартували, що брат – мамин син, а я – батькова донечка. Він був дуже добрим, веселим, чуйним, товариським, багато жартував. Хлопці з його бригади часто приходили до нас в гості. Вони з мамою зустрічали їх з душею. Робота була його життям», – розповіла Інна Зрожевська, донька Миколи.

Миколу поховали на цвинтарі у Шахтарському.

У загиблого залишилися донька, син, онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.