53-річний музикант Володимир Бутт загинув 4 квітня 2022 під час мінометного обстрілу на вулиці Латишева в Маріуполі.

Його особу встановили за візитками в кишені

Після початку повномасштабної війни Володимир виживав сам та намагався допомогти іншим у мікрорайоні «Черемушки». Там мешкав у друзів. 4 квітня, аби набрати води, він вирушив до старшого брата Сергія на Піщанку. Дорогою разом із ще п’ятьма людьми потрапив під мінометний обстріл.

«Його особу встановили за візитками в кишені. Разом з десятками інших маріупольців він лежав на складі поштової компанії на «Черемушках». Де його поховали – невідомо», – розповіла племінниця загиблого Поліна Бутт.

Володимир народився та жив у Маріуполі. Був музикантом, засновником культового маріупольського гурту «Тіллоттама». Грав на барабанах, на гітарі. Знімав кліпи, записував пісні. В інтерв’ю про себе Володимир розповідав, що у його творчості немає вигадок, а створюючи пісні, він не намагається комусь сподобатися. Знайомі та друзі кажуть, що запам'ятають музиканта сильною та хорошою людиною, на яку завжди можна було покластися. Він залишив слід у серцях багатьох.

«Музика Володимира була з великим простором для імпровізації. Та й тексти завжди налаштовували на роздуми. Він був справжнім! У всьому!», – пригадала подруга та продюсерка Віолетта Дєєва.

«Він любив життя і брав від нього все. Його принципи і життєва мудрість завжди допомагали переживати будь-які випробування», – сказала про загиблого племінниця Поліна.

У Володимира залишилося двоє старших братів та племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.